Au murit azi, 19 iunie

1897 – Flixton, Suffolk, Regatul Unit. A murit Charles Boycott (65), proprietar irlandez împotriva căruia ţăranii de pe moşia sa au organizat, pentru prima dată în istorie, o formă de protest numită de atunci „boicot” (sistare organizată, totală sau parţială, a relaţiilor cu o persoană sau organizaţie, în semn de protest faţă de anumite acţiuni ale sale).

1973 – Satu Mare. A murit poetul român Gabriel Georgescu (61).

1997 – Martinsville, Indiana, Statele Unite. A murit Bobby Helms (63), cântăreț american, devenit celebru în 1957 cu melodia de sezon „Jingle Bell Rock„.

James Gandolfini

2013 – Roma, Italia. A murit actorul italo-american James Gandolfini (51), cunoscut pentru rolul Tony Soprano în serialul „Clanul Soprano”, serial ce prezintă viaţa plină de probleme a unui şef mafiot ce încearcă să se descurce atât în viaţa de familie cât şi în cea pe care o duce în sânul Mafiei. Alte roluri ale lui Gandolfini includ regizorul de filme porno Eddie Poole în „8mm”, mafiotul Virgil în „True Romance”, film scris de Quentin Tarantino, precum şi roluri importante în filme ca „The Mexican”, „Get Shorty” şi „The Last Castle”. Gandolfini a murit brusc în timp ce se afla în vacanţă la Roma, cauza morţii fiind infarct miocardic acut. Actorul a fost incinerat, cenuşa fiind încredinţată celor apropiaţi.

2016 – Ghermănești, Ilfov. A încetat din viață Victor Atanasie Stănculescu (88), general de armată român, care a îndeplinit funcția de ministru al apărării naționale (1990-1991).

2018 – Râul Ialomița. A murit Cezar Dinescu (51), muzician român (Mircea Rusu Band, Pure&Simple Duo). Artistul se afla la iarbă verde cu niște prieteni, când malul râului s-a rupt, iar acesta a căzut în apă și s-a înecat.

Leave a deathly reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.