Au murit azi, 29 iunie

1928 – Cireșoaia, Bacău. A murit, într-un accident de mașină, Stejar Ionescu (30), avocat și romancier român („Domnul de la Murano”).

1941 – New York, Statele Unite. A murit Ignacy Paderewski (80), pianist, compozitor și om politic polonez, care a deținut și funcția de premier și ministru de externe al Republicii Polonia („Piano Concerto in A Minor”).

1975 – Santa Monica, California, Statele Unite. A murit în urma unei supradoze de heroină, morfină și etanol, Tim Buckley (28), compozitor și chitarist american („Once I Was”).

1979 – Twin Bridges Motor Hotel, Arlington, Virginia, Statele Unite. A murit Lowell George (34), chitarist, vocalist, compozitor și fondator al trupei rock Little Feat („Willin’”).

1995 – Los Angeles, California, Statele Unite. A murit actrița americană Lana Turner (74).

2002 – Beverly Hills, California, Statele Unite. A murit Rosemary Clooney (74), cântăreață americană („Sway”).

Katharine Hepburn

2003 – Old Saybrook, Connecticut, Statele Unite. A murit Katharine Hepburn (96), actriță americană de teatru, televiziune și film, laureată a patru premii Oscar. Hepburn este privită în general ca una dintre marile figuri ale istoriei filmului. Institutul American de Film a clasat-o pe locul I într-un top al celor mai mari actori de film ai secolului al XX-lea.

2021 – A murit John Lawton (74), solist britanic, cel mai bine cunoscut ca vocalist al trupelor Lucifer’s Friend („Ride the Sky”), Uriah Heep („Come Back to Me”) și Les Humphries Singers („We Are Goin’ Down Jordan”).

2023 – San Marcos⁠, California, Statele Unite. A murit actorul american Alan Arkin (89). A apărut în peste 100 de filme, precum „The Russians Are Coming the Russians Are Coming” (1966), pentru care a primit o nominalizare la Oscar, „The Heart is a Lonely Hunter“ (1968), care i-a adus a doua nominalizare la Oscar, „Little Miss Sunshine” (2006), pentru care a fost recompensat în cele din urmă cu Premiul Oscar pentru rol secundar, „Argo” (2012), „Million Dollar Arm” (2014) ș.a. Este înmormântat în Westwood Village Memorial Park Cemetery, Los Angeles.

Leave a deathly reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.