Au murit azi, 12 iunie

1995 – Lugano, Elveția. A murit compozitorul italian Arturo Benedetti Michelangeli (75), considerat unul dintre cei mai importanți și individuali virtuozi ai pianului din secolul al XX-lea („Berceuse Op.57” – de Frédéric Chopin).

Gregory Peck

2003 – Los Angeles, California, Statele Unite. A încetat din viață Gregory Peck (nume naștere Eldered Gregory, 87), unul dintre cei mai celebri actori americani de după război. El a reprezentat etica morală a marelui ecran. Filmografie selectivă: „Tunurile din Navarone” (1961), „Să ucizi o pasăre cântătoare” (1962 – premiul Oscar pentru interpretare), „Moby Dick” (1998) ș.a. Locul său de veci se află în Cathedral of Our Lady of the Angels din L.A.

Gheorghe Gușet

2017 – Cluj. A murit Gheorghe Gușet (49), multiplu campion la aruncarea greutății. Gheorghe Guşet a devenit campion naţional la aruncarea greutăţii între anii 1990 şi 2007, de 16 ori campion balcanic, de cinci ori medaliat cu aur la Cupa Europei, a participat la opt ediţii ale Campionatelor Europene şi de cinci ori la Campionatele Mondiale, obţinând în 2006 locul cinci la Campionatul Mondial de la Moscova (cea mai bună clasare a tuturor timpurilor a unui aruncător român de greutate), iar de trei ori a participat la Jocurile Olimpice. „Uriașul din Carpați” a fost diagnosticat cu disecţie aortică şi a suferit două intervenții chirurgicale la  Institutul Inimii din Cluj-Napoca, însă fără succes.

2023 – Spitalul San Raffaele, Milano, Italia. A murit Silvio Berlusconi (86), om de afaceri și politician italian. A exercitat funcţia de prim-ministru de trei ori, la intervale diferite, între 1994 şi 2011. De asemenea, fostul lider politic italian s-a confruntat cu numeroase scandaluri, mai ales în legătură cu celebrele sale petreceri „bunga bunga”.

Leave a deathly reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.