Necrolog 2013

Dinu Cocea

dinu-coceaCunoscutul regizor Dinu Cocea, tatăl seriei „Haiducii”, al cărei cărei actor principal a fost Florin Piersic, a decedat pe 26 decembrie 2013 la vârsta de 84 de ani, la Paris, unde s-a stabilit în 1986.

Mihail Kalașnikov

mihail-kalasnikovInventatorul puștii sovietice de asalt AK-47, Mihail Kalasnikov, a murit luni, 23 decembrie 2013 la varsta de 94 de ani.

Nae Lăzărescu

nae-lazarescuActorul Nae Lăzărescu a murit, joi dimineaţă, 19 decembrie 2013, la vârsta de 72 de ani, din cauza unor grave probleme hepatice. Artistul era cunoscut, în special, pentru scenetele de comedie pe care le-a realizat de-a lungul timpului alături de partenerul său de scenă, Vasile Muraru.

Titus Munteanu

titus-munteanuCelebrul realizator TV Titus Munteanu, creatorul „Şcolii vedetelor“, a murit miercuri, 18 decembrie 2013 la vârsta de 72 de ani. Titus Munteanu a fost unul dintre cei mai importanţi realizatori din Televiziunea Română.

Peter O`Toole

peter-otooleDupă o lungă suferință, în spitalul londonez Wellington, marele actor Peter O`Toole a murit sâmbătă, 14 decembrie 2013 la vârsta de 81 de ani.

Nelson Mandela

nelson-mandelaNelson Mandela a murit joi, 5 decembrie, 2013. Condamnat la aproape trei decenii de închisoare, adulat apoi de milioane de oameni, Nelson Mandela și-a încheiat mersul pe pământ la 95 de ani.

Paul Walker

paul-walkerActorul american Paul Walker, cunoscut pentru interpretările sale din filmele „The Fast and The Furious”, a murit sâmbătă, 30 noiembrie 2013 într-un accident de maşină în California. Avea 40 de ani.

Temistocle Popa

temistocle-popaCompozitorul şi instrumentistul Temistocle Popa a decedat marți dimineață, 26 noiembrie 2013 la vârsta de 92 de ani.

Mircea Crișan

mircea-crisanComicul numărul 1 al României între anii 50-60, Mircea Crișan a murit vineri, 22 noiembrie 2013 în Germania unde se stabilise din anul 1968. Avea 89 de ani.

Geo Costiniu

geo-costiniuGeo Costiniu, actor al Teatrului Odeon din Capitală, a murit în noaptea de luni, 11 noiembrie 2013, la vârsta de 63 de ani. „Avea probleme de sănătate, recent nu prea a mai apărut pe scenă”, au declarat reprezentanţii teatrului.

Lou Reed

lou-reedLou Reed, unul dintre cei mai importanţi solişti rock din istorie a murit duminică, 27 octombrie 2013 la vârsta de 71 de ani. Cauza morţii nu este cunoscută, dar solistul a făcut un transplant de ficat la finalul primăverii.

Angela Moldovan

angela-moldovanCântăreața de muzică populară Angela Moldovan a murit duminică, 13 octombrie 2013 la vârsta de 86 de ani în urma unor probleme cardiace.

Geo Saizescu

geo-saizescuGeo Saizescu, regizor, scenarist și actor, a murit luni 23 septembrie 2013 la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti. Avea 80 de ani.

Constantin Ghenescu

constantin-ghenescuActorul Constantin Ghenescu, în vârstă de 69 de ani, a fost găsit mort joi, 5 septembrie 2013 în locuinţa sa din Piatra-Neamţ, cauza decesului fiind mai multe răni provocate prin înjunghiere.

Valérie Benguigui

valerie-benguiguiActriţa franceză Valérie Benguigui, recompensată cu premiul César în 2013, pentru rolul secundar din comedia „Le Prénom”, a murit luni seară, 2 septembrie 2013 la vârsta de 47 de ani, din cauza unui cancer mamar.

Jon Brookes

jon-brookesJon Brookes, toboşarul trupei The Charlatans, a murit marţi dimineaţă, 13 august 2013, la vârsta de 44 de ani, din cauza unei tumori cerebrale.

Dennis Farina

dennis-farinaDennis Farina, cunoscut pentru interpretarea personajului Joe Fontana din serialul poliţist „Law & Order” produs de NBC, a murit luni, 22 iulie 2013 în oraşul Scottsdale din statul american Arizona, la vârsta de 69 de ani.

Mel Smith

mel-smithActorul britanic de comedie Mel Smith, celebru pentru colaborările sale cu Rowan Atkinson („Mr. Bean“), a încetat din viaţă vineri, 19 iulie 2013 în urma unui infarct miocardic. Avea 60 de ani.

Cory Monteith

cory-monteithCory Monteith, vedeta în varsta de 31 de ani a serialului Glee, a fost găsit mort în camera sa din hotelul Pacific Rim, Vancouver, sâmbătă 13 iulie 2013. Actorul a murit în urma unei spupradoze de heroină combinată cu alcool.

James Gandolfini

james-gandolfiniActorul american James Gandolfini a murit miercuri, 19 iunie 2013 in urma unui atac de cord la varsta de 51 de ani.  Actorul se afla în vacanță la Roma.

Ray Manzarek

Ray ManzarekClăparul trupei The Doors, Ray Manzarek, unul dintre membrii fondatori ai renumitului grup de rock condus de Jim Morrison, a murit luni, 20 mai 2013 în Germania, din cauza cancerului. Avea 74 de ani.

Jeff Hanneman

52999555JH049_Download3Chitaristul american Jeff Hanneman, cofondator al trupei de heavy metal Slayer, a murit la vârsta de 49 de ani, joi, 2 mai 2013, într-un spital din sudul Californiei, se pare din cauza unei insuficiențe hepatice.

Chris Kelly

chris-kellyFostul membru al grupului rap Kris Kross, Chris Kelly a murit miercuri, 1 mai 2013 într-un spital din Atlanta în urma unei supradoze de cocaină și heroină. Avea 34 de ani.

Margaret Thatcher

margaret-thatcherFostul prim ministru al Marii Britanii, Margaret Thatcher a murit luni dimineață, 8 aprilie 2013 în urma unui atac cerebral. Avea 87 de ani.

Irina Petrescu

irina-petrescuActriţa Irina Petrescu a murit, marţi, 19 martie 2013 la Spitalul Elias din Capitală, după o scurtă, dar foarte grea suferinţă. Avea 71 de ani.

Alvin Lee

Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbHChitaristul britanic de blues şi rock Alvin Lee, (Ten Years After) a murit miercuri, 6 martie 2013, la vârsta de 68 de ani, au anunţat membrii familiei sale. Decesul a intervenit „din cauza unor complicaţii neprevăzute apărute după o intervenţie chirurgicală de rutină“.

Hugo Chavez

hugo-chavezPreședintele Venezuelei, Hugo Chavez a murit de cancer marți, 5 martie 2013 la vârsta de 58 de ani. Recunoscut ca un adversar deschis al S.U.A., Chavez a condus țara în regim dictatorial timp de 14 ani.

Dumitru Rucăreanu

dumitru-rucareanuActorul Dumitru Rucăreanu a decedat duminică, 3 martie 2013 la vârsta de 81 de ani şi a fost incinerat miercuri, în jurul orei 13.00.

Maria Amarghioalei „Naarghita”

maria-amarghioalei-naarghitaCelebra cântăreață româncă „Naarghita” (Maria Amarghioalei) a fost găsită moartă în garsoniera sa din București în noaptea de marți spre miercuri (26 – 27  februarie 2013). Avea 74 de ani și locuia singură.

Fabio Frittelli

fabio-frittelliTrupul neînsufleţit al interpretului italian Fabio Frittelli, cunoscut sub numele de scenă Mo-Do, a fost găsit pe 6 februarie 2013 în apropierea casei sale din Udine, Italia. Mo-Do a spart piața muzicală a anilor 90 cu single-ul „Eins Zwei Polizei”. Din primele cercetări se pare că artistul în vârstă de 47 de ani s-a sinucis,  cauzele fiind neclare.

Reg Presley

reg-presleyReg Presley, celebrul solist The Troggs, a murit luni, 4 februarie 2013. Muzicianul avea 71 de ani si fusese diagnosticat cu cancer la plamani.

Dan Mihăescu

dan-mihaescuUnul dintre cei mai mari umoriști români, Dan Mihăescu a murit la vârsta de 79 de ani a anunțat pe contul său de facebook actorul Mihai Bendeac. Acesta a precizat: „Am să anunţ exact aşa cum m-a rugat: Umoristul Mihăescu a decis să decedeze / Lung prilej de bârfe şi ipoteze. Drum bun, prieten drag”.

Victor Radovici

victor-radoviciActorul Victor Radovici a decedat în noaptea de joi spre vineri 18 ianuarie 2013, după o lungă suferință, la vârsta de 76 de ani.

Sergiu Nicolaescu

sergiu_nicolaescu_10Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit joi, 3 ianuarie 2013 la Spitalul Elias la vârsta de 82 de ani, cauza morţii fiind „complicaţii cardiace şi pulmonare severe“.

 

 

 

Reclame