Whitney Houston – a mai căzut o stea

whitney-houstonAmintiri dulci-amărui,
Sunt tot ceea ce voi lua cu mine.
Așa că-ți spun la revedere, te rog să nu plângi
Amândoi știm că nu sunt ceea ce ai nevoie.”


locatia mortii

Decesul artistei Whitney Houston s-a pronunțat la ora 15:55, sâmbătă, 11 februarie 2012. A fost găsită fără respirație în baia camerei 434 a hotelului Beverly Hilton din Los Angeles. Cu o noapte înainte, Whitney fusese văzută la o petrecere într-o stare avansată de ebrietate. Se pare că consumase și Xanax, care în combinație cu alcoolul produce stări euforice.

Fata de aur a industriei muzicale

Whitney Houston era numită la apogeul carierei sale, în anii 1980-1990, fata de aur a industriei muzicale, cu zeci de milioane de albume vândute și cu o voce şi un look perfect . Spre sfârşitul vieţii sale a devenit imaginea tristă a modului în care drogurile pot distruge un mare talent.

Vânzările de albume au scăzut, hiturile au încetat să apară, imaginea ei odată perfectă a fost afectată de un comportament sălbatic şi apariţii în public bizare. A mărturisit public că a făcut abuz de cocaină, marijuana şi diverse medicamente, iar vocea sa a avut mult de suferit, până la punctul în care a fost nevoită să ia lecţii de canto din nou.

Diva americană a vândut peste 170 de milioane de albume şi single-uri, printre care se numără şi piesa „I Will Always Love You„, lansată în 1993 şi care a devenit una dintre cel mai bine vândute melodii din toate timpurile. Lista ei de premii mai include, printre altele, 2 Emmy, 30 Billboard Music Awards şi 22 American Music Awards.

Ultimele zile

Una dintre ultimele fotografii ale lui Whitney Houston - părăsind Tru Hollywood Club
Una dintre ultimele fotografii ale lui Whitney Houston – părăsind Tru Hollywood Club, pe 9 februarie 2012

In dupa-amiaza zilei de 9 februarie, au existat semne alarmante care dovedeau că lucrurile nu sunt in regulă cu Houston. Pregatită sa iși arate abilitățile și măreția la premiile Grammy ce urmau să aibă loc duminică, 12 februarie, Whitney a participat la repetiții. Conform ziarului Los Angeles Times, producătorii și organizatorii premiilor Grammy erau îngrijorați de faptul că atitudinea lui Houston va atrage publicitate negativă. In timpul șederii sale la hotelul Beverly Hilton, Whitney a fost adesea vazută neîngrijită, cu părul ciufulit și hainele nepotrivite.

 

Chiar în ziua când s-a cazat la hotelul Hilton împreună cu fiica ei, Bobbi Kristina, Whitney Houston părea ruptă din altă lume având un comportament haotic și mirosind a transpirație și a alcool. Cântăreaţa a fost văzută agitată, mişcându-şi mâinile fără încetare şi plimbându-se fără ţintă prin holul hotelului.

Mai târziu in acea zi, cântăreața s-a schimbat ca prin minune arătând absolut minunat la petrecerea de la Tru Hollywood. Ea a petrecut cel putin trei ore la eveniment alături de prieteni vechi și a urcat pe scenă pentru a fredona câteva versuri din melodia ,,Jesus Loves Me„.

Cântăreața a fost văzută apoi strigând la un asistent de-al său și, ceva mai târziu, intrând într-o altercație cu finalista ,,X Factor”, Stacy Francis, din cauză că aceasta din urmă era angajată într-o conversație cu iubitul ei, Ray J.

Vineri, 10 februarie. Whitney este contactată de un reprezentant al ,,X Factor” pentru a face parte din emisiune. Cariera artistei părea că se reîntoarce pe un făgaș normal.

Ultimele ore

Sâmbătă, 11 februarie. Amiază. Whitney se află în camera 434 a hotelului Beverly Hilton. Se pregătește pentru a participa la petrecerea din ajunul festivităților Grammy organizate de Clive Davis, cel care a descoperit-o și a lansat-o în cariera muzicală.  Comandă în cameră un hamburger, cartofi prăjiți și un sandviş cu carne de curcan din care frunzărește câte puțin. Cum proceda deobicei înaintea vreunei petreceri se pare că vedeta consumă șampanie cu calmante.

Detectivul Mark Rosen de la poliția din Beverly Hills avea să declare ulterior că în după-amiaza zilei fatidice, Whitney s-a întâlnit cu câteva rude și prieteni apropiați. “Intregul anturaj îi era aproape. Avea alături de ea membri ai familiei, prieteni, colegi”, a spus Rosen.

Whitney vorbește aproximativ jumătate de oră la telefon cu mama sa, Cissy Houston, spunându-i că se simte bine și se pregătește pentru petrecerea Grammy, după care intră în baie. Stilista ei, persoana care îi aranja părul şi două gărzi de corp s-ar fi aflat printre persoanele aflate în camera cântăreţei în acele clipe. Aceştia devin îngrijoraţi pentru că Whitney stă prea mult în baie.

Bat la uşă și, neprimind niciun răspuns, o pun pe stilista cântăreţei să verifice dacă Whitney este în regulă. Aceasta a început să ţipe imediat, iar una dintre gărzile de corp a fugit şi a scos-o pe cântăreaţă de sub apă. Se pare că Whitney ar fi alunecat sub apă, iar când a fost scoasă, trupul ei era foarte rece.

La sosirea echipajelor de salvare, trupul vedetei fusese deja scos din cadă însă paramedicii nu au reușit să o readucă la viață prin metodele de resuscitare. In cameră au fost găsite mai multe recipiente cu medicamente, unele ilegale, altele pe bază de rețetă. In cadă plutea un flacon de ulei de măsline folosit de cântăreață în tratamentul pielii. Același Mark Rosen, a declarat că la fața locului „nu au fost găsite semne de intenţii criminale”.

Crime Scene: Camera de hotel a cântăreței Whitney Houston

Trupul neînsuflețit a fost transportat ulterior la morgă pentru a i se face autopsia.Zeci de ziariști înpânziseră deja zona hotelului după ce cumplita veste s-a răspândit ca un fulger. Camera 434 a fost redată în folosință doar după trei zile.

Raportul final al medicilor legiști după efectuarea autopsiei publicat ulterior indică faptul că Whitney Houston „a decedat prin înec accidental fiind sub efectul cocainei pe care ea a ingerat-o”. Şi alte droguri şi medicamente au fost găsite în organismul cântăreţei dar acestea nu au contribuit la decesul acesteia, între ele fiind marijuana sau urme de Alprazolam (Xanax), Cyclobenzaprină (Flexiril) şi Diphenhydramină (Benadryl).

Trupul artistei este ridicat din Hotelul Beverly Hilton.

Ultimul drum

Duminică seara, Ceremonia Grammy Music Awards i-a fost dedicată marii artiste. Cântăreaţa Jennifer Hudson i-a  adus un omagiu emoţionant pe scena de la Staples Center din Los Angeles. Singură pe scenă, având în spate fotografia divei dispărute, într-o linişte plină de respect, Jennifer Hudson şi-a stăpânit cu greu emoţia şi a cântat, acompaniată doar de pian, celebra piesă ‘I will always love you’. Înainte fusese difuzat un clip în memoria cântăreţei decedate.

Sâmbătă, 18 februarie 2012, la sediul New Hope Baptist Church din Newark, New Jersey, oraşul natal al cântăreţei Whitney Houston, peste 1500 de fani s-au reunit,  pentru a-i aduce un omagiu şi a participa la serviciul religios de înmormântare. Scrisori şi flori au fost depuse pe treptele bisericii, intrarea la ceremonie fiind pe bază de invitație. Alături de familia îndurerată la funeralii au fost prezenți printre alții Stevie Wonder, Alicia Keys, Kevin Costner, Dionne Warwick, Clive Davis, R. Kelly, Bobby Brown ș.a.

La finalul ceremoniei, care a durat aproape patru ore, sicriul cu trupul neînsuflețit al cântăreței, urmat de membrii familiei Houston, a fost scos din biserică pe acordurile piesei „I Will Always Love You„. In această biserică din cărămizi roşii, Whitney Houston şi-a început cariera, cântând gospel în cor, de la vârsta de 5 ani.

Whitney Houston a fost înmormântată lângă tatăl ei in cimitirul Fairview din Westfield, aflat la o distanță de circa 15 kilometri de biserica New Hope Baptist Church din Newark.

w houston mormant

WHITNEY HOUSTON – nume complet: Whitney Elizabeth Houston
DATA ŞI LOCUL NAŞTERII:
9 august 1963, Newark, New Jersey, USA
DATA ŞI LOCUL MORȚII:
11 februarie 2012 / 48 de ani, Beverly Hills, California, USA (certificat de deces)
CAUZA DECESULUI:
înec accidental sub efectul cocainei
A FOST:
cântăreață, actriță

 

Funeraliile artistei Whitney Houston

Apelul telefonic la 911, care anunţă moartea lui Whitney Houston

http://cdnapi.kaltura.com/index.php/kwidget/wid/1_3rhhir30/uiconf_id/6740162

surse: mediafax, bbc.co.uk, tmz.com

Anunțuri

4 gânduri despre “Whitney Houston – a mai căzut o stea

  1. Pingback: Necrolog 2012 | Moartea Celebritatilor

  2. Pingback: Au murit azi, 11 februarie | RIPVIP.wordpress.com - Moartea Celebritatilor

  3. Pingback: Au murit azi, 26 iulie | RIPVIP.wordpress.com - Moartea Celebritatilor

  4. Pingback: Au murit azi, 11 februarie – RIPVIP.wordpress.com – Moartea Celebritatilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s