Mădălina Manole – ”Și vei pleca…”

madalina manole„Plec, mi-e dor de soare”


locatia mortii

Mădălina Manole s-a sinucis de ziua ei, când apropiaţii se gândeau cum să o sărbătorească şi ce tort să-i cumpere la aniversare. Avea 43 de ani, un băiat de un an şi o lună, un soţ care o iubea, un album de lansat şi concerte de susţinut până la sfârşitul anului. Povestea Mădălinei Manole arată acum precum un puzzle din care piesele esenţiale s-au pierdut. Anchetatorii spun că a mai încercat să se sinucidă şi pe 17 iunie, în timp ce unul dintre apropiaţi vorbeşte despre prea mult paracetamol, luat din greşeală în timpul unei răceli. Unii amintesc despre o viaţă perfectă şi despre o femeie ambiţioasă, frumoasă şi energică. Alţii spun povestea unei vieţi izolate, a unei greutăţi ce apăsa pe sufletul artistei şi a renunţării la prieteni. Iată cum s-au desfăşurat ultimele 24 de ore din viaţa artistei.

Marţi, 13 iulie. Artista îşi petrece ziua împreună cu fiul ei, Petru, şi soacra sa

18.00 Soţul Mădălinei Manole, Petru Mircea ajunge la studioul de înregistrări, unde face pregătirile necesare pentru repetiţii.

18.30 Mădălina Manole pleacă de acasă, după ce îşi ia rămas bun de la copil şi soacră. Este ultima oară când îşi mai vede băieţelul.

Petru Mircea și Mădălina Manole

19.00 Încep repetiţiile pentru lansarea albumului „09 Mădălina Manole„. Impresarul artistei, Florin Apostol declara că artista a avut repetiţie cu bandul, până spre miezul nopţii. „Repetiţia era pentru evenimentul de lansare a noului album, la Brăila”, a spus Apostol. „Eu nu am fost acolo, dar am vorbit cu Puiu, bărbatul ei. El cânta în trupa cu care repeta Mădălina şi a zis: „«Florine, totul a fost perfect». Nu eram sigur că se va acomoda cu bandul şi aveam pregătită varianta CD-ului. Toate s-au desfăşurat în condiţii bune. Am şi vorbit cu soţul ei să îi facem astăzi o surpriză, să îi cumpărăm un tort”.

Toboşarul trupei Mădălinei Manole, Ionuţ Mihu: „In seara aceea am simţit-o abătută. Chiar i-am spus lui Puiu: „Măi, Puiuţ, e totul în regulă? E totul ok la piesă?”. A zis că da şi am continuat într-un ton mai optimist. Noi o ştiam mai tonică”.

19.06 Apare ultimul interviu acordat de Mădălina Manole, înainte de a-şi pune capăt zilelor. Artista mărturisește cu o zi înainte de a muri, că este „o artistă împlinită, o mamă şi o femeie fericită”. „Am fost cea mai fericită mămică de pe pământ în clipa în care mi-am strâns puiul în braţe” a subliniat ea. Despre noul album, pe care nu a mai apucat să îl lanseze, Mădălina spunea că „sunt melodii noi, câteva cântate în limba engleză, în care se vor regăsi îndrăgostiţii.
«Viaţa e frumoasă lângă tine», «Marea dragoste», «Sunt îndrăgostită», «Cineva chiar te iubeşte» sau «Without You» sunt câteva dintre melodiile pentru îndrăgostiţi. Am şi o baladă, pentru că n-am cum să-i uit pe cei care sunt mai puţin norocoşi în iubire. Balada se numeşte «Suflet gol» şi cred că am să-i cam răscolesc pe cei mai nenorocoşi în iubire, nu am ce să fac”, declara pentru AGERPRES Mădălina Manole. Mai spunea că, deşi albumul era gata, a amânat lansarea lui pentru că avea de îndeplinit câteva vise: „o căsuţă, un copil şi omul care să-i stea alături”.

22.00 Se termină repetiţiile.

22.30 Cei doi soţi merg împreună la cumpărături, pentru petrecerea care urma a fi dată de ziua artistei. Camerele de supraveghere îi surprind pe cei doi ieșind din mall.

Miercuri, 14 iulie. Noaptea fatală

23.45 Mădălina Manole ajunge acasă, împreună cu soţul ei.

00.00 Soţul o felicită pe artistă şi îi urează „la mulţi ani”. Totul pare în regulă.

Foto dosar. Trupul Mădălinei Manole căzut pe holul de la intrare

01.00 Mădălina Manole şi soţul ei, Petru Mircea merg împreună la culcare, în dormitorul lor de la etajul vilei din Otopeni.

02:00−02:30 Mădălina Manole iese din cameră. Bea un pahar de pesticid, după care se prăbuşeşte pe duşumeaua din holul de la parter. Reuşeşte să scrie un mesaj de adio pe propriul telefon mobil.

Date din dosar: Din sticla de un litru cu otravă lipseau 320 ml, dar în stomacul solistei legiştii au găsit doar 300 ml, diferenţa de 20 de ml “pierzându-se” pe pereţii paharului, dar şi în gura şi pe esofagul victimei. Anchetatorii au găsit în baie un recipient alb pe care scria „Pesticide”, un pahar plin cu otravă, o legătură de chei şi o forfecuţă cu care Mădălina a desfăcut Furadanul.

05.30 Petru Mircea susţine că s-a trezit la această oră, observând că soţia sa nu se află în dormitor. După ce a strigat-o de câteva ori, a început să o caute în vilă. Îşi găseşte soţia la parter, pe holul de lângă baie. E căzută la podea, în stare de inconştienţă.

In baie, criminaliștii au găsit recipientul gol al Furadanului.

05.37 Petru Mircea sună la 112, cerând intervenţia unei echipe de medici.

06.00 La vila artistei soseşte prima echipă de medici, care încearcă, fără succes, manevrele de resuscitare.

06.15 Echipajul de pe ambulanţă constată decesul Mădălinei Manole, ca urmare a unui stop cardio-respirator.

06.45 Primele echipe de anchetatori ajung la locuinţa artistei. Mădălina Manole e găsită de anchetatori decedată în holul casei sale, îmbrăcată într-un maiou alb şi în pantaloni cafenii. Poliţişti, procurori şi experţi de la medicină legală declanşează cercetările.

Date dosar: Avea părul îmbibat în sânge şi urme de Furadan pe mâini şi pe faţă. Căzuse în dreptul debaralei. În baia în care Mădălina a băut pesticidul, criminaliştii au găsit recipientul gol al Furadanului, paharul din care a băut Mădălina şi pe care rămăseseră urme groase de substanţă şi o forfecuţă cu care a tăiat recipientul.

Mădălina Manole avea o plagă „plesnită” la cap, produsă probabil prin cădere, de aproape un centimetru şi jumătate, care sângerase mult, iar analiza toxicologică nu a relevat prezenţa alcoolului în sânge, au declarat ulterior surse judiciare.

08.00 Poliţia Ilfov anunţă că nu sunt suspiciuni de crimă, corpul artistei nu prezintă urme de violenţă.

Redăm integral comunicatul:

„În data de 14 iulie 2010, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat cu privire la faptul că numita Mircea Magdalena (cunoscută publicului drept Mădălina Manole) a fost găsită decedată în locuinţa sa din oraşul Otopeni, str. Griviţa.

La adresa menţionată s-a deplasat un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care a efectuat cercetarea la faţa locului împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul IPJ Ilfov – Serviciul Investigaţii Criminale.

Lucrători ai poliției judiciare in fața vilei din Otopeni.

În urma primelor cercetări efectuate au rezultat indicii că persoana în cauză a ingerat în mod voluntar o substanţă toxică, justificându-şi gestul printr-un mesaj tip SMS.

În cauza s-a dispus efectuarea unei autopsii medico-legale şi a unor examene toxicologice, care urmează să stabilească în mod cert cauza şi mecanismul morţii.

În prezent sunt audiate mai multe persoane cu privire la aspectele relevante ale cauzei”, se arată în comunicat.

09.00 Petru Mircea găseşte pe telefonul mobil al artistei un mesaj în care spune membrilor familiei că îi iubeşte. „Nu mai sunt plăcută, nu mai arăt bine. Ştiu că mă iubeşte multă lume şi îmi pare rău… Nu mă mai simt frumoasă. Vă iubesc pe toţi, pe Mircea, pe Petru, pe mama şi pe tata.” Mesajul era redactat în jurul orei 2.00 şi trimis pe acelaşi număr al artistei. „Am verificat dacă e posibil acest lucru din punct de vedere tehnic şi ni s-a confirmat această ipoteză. Probabil că Mădălina Manole a vrut ca acest mesaj să ajungă la rudele sale după moartea sa, pentru că, dacă l-ar fi trimis pe mobilul soţului, acesta s-ar fi putut trezi şi salva-o”, au declarat surse judiciare.

11.00 Trupul neînsufleţit al artistei este scos din casă şi transportat la IML, pentru efectuarea necropsiei.

15.30 Anchetatorii anunţă că au găsit în vilă o sticlă de pesticid, din care se presupune că Mădălina Manole ar fi băut pentru a-şi pune capăt zilelor.

Furadan.

Madalina Manole a intrat in posesia substantei apeland la una dintre prietenele ei, Berta Slav, angajata a Administratiei Financiare din Ilfov, care a procurat-o de la Sorin Urziceanu.

Sorin Cristian Urziceanu a fugit din țară la scurt timp dupa ce, pe 14 iulie, Madalina Manole s-a sinucis. El a fost cercetat penal pentru savârsirea infracțiunii de punere in vânzare a unei substanțe interzise.

Pe numele lui Urziceanu a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă în 18 octombrie 2010. El a fost dus în arest în 9 noiembrie, după ce s-a predat Parchetului Tribunalului Bucureşti. A fost eliberat din arest în noiembrie 2010, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv ca acesta să fie cercetat în libertate, cu interdicţie de a părăsi ţara.

O plânge o țară întreagă

Joi, 15 iulie . Sute de admiratori ai Mădălinei Manole vin la Sala Radio din Bucureşti pentru a-și lua rămas bun. Deşi iniţial se anunţase că trupul artistei va fi depus în foaier la orele 14, admiratorii începuseră să se strângă încă de la orele 12. Oamenii au aşteptat-o cu flori, în timp ce în foaier organizatorii au adus un CD cu piesele artistei, lăsând muzica să cânte în surdină. La orele 15.30, când convoiul mortuar a sosit, muzica s-a oprit, iar publicul a început să aplaude.

Mirabela Dauer, Silvia Dumitrescu, Aurelian Temișan, Maria Cârneci, Victor Socaciu, Anastasia Lazariuc, Romică Ţociu, Titus Andrei, preşedintele SRR Demeter Andras, prinţesa Lia, Grigore Leşe și mulți alți artiști au trecut pe la căpătâiul Mădălinei Manole.

Preşedintele Traian Băsescu a venit singur, vineri, în jurul orei 0.40, la Sala Radio pentru a depune un buchet de crini albi la catafalcul Mădălinei Manole, după care a plecat, fără a face declaraţii. Solicitat de un jurnalist să spună câteva cuvinte la sosire, Traian Băsescu a replicat: „Hai, măi, pleacă!”.

Sicriul ce contine trupul neinsufletit al solistei Madalina Manole este depus la Sala Radio, unde membri ai familiei si fani s-au adunat sa o vada pentru ultima data, in Bucuresti, joi, 15 iulie 2010. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO
Sicriul ce contine trupul neinsufletit al solistei Madalina Manole este depus la Sala Radio, unde membri ai familiei si fani s-au adunat sa o vada pentru ultima data, in Bucuresti, joi, 15 iulie 2010. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Cortegiul funerar cu sicriul Mădălinei Manole a plecat de la Sala Radio din Capitală în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 1.30, spre Ploieşti, unde artista urma să fie înmormântată la cimitirul Bolovani.

Vineri dimineață, în jurul orei 10:30 sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al Mădălinei Manole a fost depus în Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti, unde a rămas până în jurul orei 16.00. Zeci de fani prahoveni ai artistei au venit pentru a-i aduce un ultim omagiu.

La 17.05, cortegiul funerar a ajuns la biserica Sfinţii Constantin şi Elena. Slujba a fost oficiată in afara bisericii de doi preoţi şi a durat aproximativ jumătate de oră.

Întrucât Biserica Ortodoxă condamnă sinuciderea ca fiind un păcat greu, nu admite pentru sinucigaşi oficierea obişnuitei slujbe de înmormântare. De aceea, ca răspuns la solicitarea domnului Mircea Petru, soţul artistei Mădălina Manole (Anca Magdalena Mircea), Arhiepiscopia Bucureştilor

Ceremonia din curtea bisericii Sfinții Constantin și Elena.

aprobă doar oficierea rânduielii speciale de

înmormântare pentru astfel de cazuri din motive de ordin pastoral pentru consolarea familiei îndurerate.” s-a precizat într-un comunicat al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La final, sutele de oameni aflaţi în faţa bisericii au însoţit sicriul în ropote de aplauze.

La ora 18.20, cortegiul funerar a părăsit curtea bisericii și s-a  îndreptat spre cimitirul Bolovani. Aproape 5.000 de oameni au condus-o pe ultimul drum pe Mădălina Manole. Artista a fost înmormântată în cavoul familiei, respectându-se dorinţa mamei ei.

Scrisoare de adio

Petru Mircea a dat publicităţii o scrisoare pe care Mădălina ar fi scris-o înainte de sinucidere. O scrisoare în care tânăra solistă şi-ar fi aşternut dorinţele şi şi-ar fi motivat teribilul gest cu majuscule si sublinieri. Iat-o:

„Mi-a daruit DUMNEZEU:
-cel mai frumos si curat suflet din lume, PUIU AL MEU,
-cel mai mare si minunat DAR, COPILAȘUL NOSTRU,
-cei mai buni si sacrificați PĂRINȚI din lume,
-frate drag, nepoți dragi, rude, prieteni, atâta lume cu sufletul curat in jurul meu!

NU LE MERIT, nu știu ce să fac cu ele, cum să am grijă de ele , cum să le fiu de FOLOS!!!!
Sunt o neputincioasă, o nevredincă, o complexată, am un million de defecte si astea mă fac să gândesc că TREBUIE SĂ MĂ OPRESC AICI, VIAȚA MEA !
Nimeni altcineva nu e vinovat de starea mea, DOAR EU! VOI TOȚI MĂ IUBIȚI și mi-ați arătat lucrul ăsta mereu, tot timpul!

ȘI TOTUȘI EU GÂNDESC CĂ TREBUIE SĂ MĂ OPRESC AICI CU VIAȚA!

AȘA GÂNDESC EU, AȘA TREBUIE!!!
Cum să închei rândurile astea??? Cum???
Sunt de neiertat, mă gândesc la VOI TOȚI DAR ȘI LA CE SĂ FAC SĂ NU MAI FIU !
PUI MIC să ramână o perioadă la BOTOȘANI, cu mama și tata! Poate mă VA IERTA , mai târziu ! CÂND VA FI MARE
PUIUCU MEU- ai grijă de tot, atât cât POȚI! Nu uita de banii de la *** cont în EURO!!!
ȘI AI MEI SCUMPI să mă ierte, atât pot să gândesc, am ajuns aici NUMAI DIN VINA MEA!
ȘI SĂ-L IUBEASCĂ MULT PE PUIU, RAMÂNE SUFLETUL MEU
PTR. TOT CE A FĂCUT PTR. MINE, ptr. SUFLETUL LUI!

Nu mă judecați, nu vă judecați dragii mei părinți și frate, mergeți INAINTE
DE DRAGUL COPILULUI NOSTRU și DE DRAGUL LUI MIHĂIȚĂ VĂ IMPLOR!!!”

Mădălina Manole, „înviată” pentru bani şi audienţă

La scurt timp după tragicul eveniment, rudele cântăreţei, scindate în două tabere, au alimentat prin înţelegeri sau contracte, câştigurile a două televiziuni importante din România, Pro TV şi Antena 1.

Familia Mădălinei Manole, divizată şi fiecare având „cartierul general” în câte un post important de televiziune, a continuat în crescendo să umfle ratingurile şi buzunarele posturilor implicate, mergând până la a face înţelegeri sau contracte pentru a vinde această poveste.

După ce şi-au adus reciproc felurite acuze, taberele s-au luat la întrecere care prezintă cele mai sordide detalii cu privire la caz.

„Fata cu părul de foc” a lăsat toată mizeria acestei lumi în urmă și a plecat…

Mormântul Mădălinei Manole se află în Cimitirul Bolovani din Ploiești.

MĂDĂLINA MANOLEnume naștere: Magdalena – Anca Manole
DATA ŞI LOCUL NAŞTERII:
14 iulie 1967, Vălenii de Munte, județul Prahova
DATA ŞI LOCUL MORȚII:
14 iulie 2010 / 43 de ani, Otopeni, județul Ilfov
CAUZA DECESULUI:
insuficienţă cardiorespiratorie acută consecutivă
intoxicaţiei acute cu carbofuran” (denumirea chimică a furadanului)
A FOST:
solistă vocală, compozitoare și instrumentistă

 

surse: mediafax.ro, gandul.info, click.ro, libertatea.ro, evz.ro

Madalina Manole s-a filmat în oglinda inainte sa plece dintre noi

Momentul in care trupul Madalinei Manole este ridicat de legisti

Madalina Manole – Ultimul Concert/ Romanian Singer Madalina Manole Found Dead !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.